Pages

Thursday, September 2, 2010

nuts london chocolate dust

nuts london chocolate dust


bahan
250 mentega buttercup
100 gm tepung kastard
100 gm tepung jagung
50 gm tepung gandum
1 sudu shortening
1 biji telur
2 sudu susu tepung nespray
kacang tanah jenis besar di panggang dan di buang kulit
badan hancur untuk hiasan

bahan coklat
1 keping coklat hitam jenama tulip
1 keping coklat putih jenama tulip


method
pukul mentega bersama shortening dan telur

kemudian masukan tepung jagung,tepung kastard,tepung gandum dan susu tepung
uli menjadi doh

bulat bulatkan sebesar guli dan masukan sebiji kacang,bakar selama 15 minit dalam suhu 180c

coklat putih dan coklat hitam di cair dalam kaedah doule boil

kuih yang telah masak masukan ke dalam cawan kertas dan tuang coklat ke atasnya dan tabur badam cincang



tunggu sehingga coklat keras barulah di masukan ke dalam balang

No comments:

Post a Comment