Grape seed oil / minyak biji anggur
Minyak biji anggur adalah minyak nabati ditekan dari berbagai variati dari keluarga anggur Vitis vinifera
minyak biji anggur mempunyai titik asap tinggi sekitar 216 ° C (421 ° F), selamat untuk digunakan memasak pada suhu tinggi, seperti menggoreng, menumis Kerana rasanya bersih , ringan
minyak biji anggur sering digunakan sebagai bahan dalam sos salad dan mayonis dan sebagai asas untuk infus minyak herba bawang putih, rosemary, atau lain atau rempah-rempah.
Kepadatan metabolisme tenaga minyak biji anggur adalah khas minyak nabati: sekitar 3,700 kJ (880 kcal) per 100 g, atau 500 kJ (120 kcal) per sendok makan 15 ml. Namun, kerana ia diperlukan lebih sedikit minyak untuk memasak, boleh digunakan dalam diet rendah lemak terutama bila digabungkan dengan teknik menggoreng yang baik (seperti menggunakan minyak cukup, tidak berlebihan dan mempunyai minyak pada suhu yang betul) yang mengurangkan jumlah minyak yang diserap
minyak biji anggur adalah bahan kosmetik yang lebih disukai untuk mengendalikan moisturization kulit. Cahaya, minyak tipis, minyak biji anggur daun mengilap bayang kulit apabila digunakan sebagai untuk minyak esensial dalam aromaterapi. Ini mengandungi asid linoleat dari minyak banyak pembekal lain. Minyak biji anggur juga digunakan sebagai pelincir untuk pencukur wajah.
University of Maryland Medical Center meringkaskan manfaat kesihatan dari ekstrak biji anggur, dan menggunakan potensinya dalam perubatan insufisiensi vena kronik, edema, kolesterol tinggi, hipertensi dan kanser. biji anngur mengandungi beberapa antioksidan, termasuk kompleks proantosianidin oligomer , yang menunjukkan beberapa manfaat kesihatan. Secara khusus, jumlah yang cukup tinggi resveratrol berlaku bahawa hal itu dapat dihasilkan secara komersial
Namun mungkin ada manfaat kesihatan dari minyak itu sendiri. Sebuah kajian 1993 menyokong tuntutan bahawa minyak biji anggur meningkatkan high density lipoprotein (HDL-C atau "kolesterol baik") tingkat dan mengurangkan tahap LDL
di barat minyak biji anggur di di curahkan ke dalam salad selain,menggoreng ,memanggang bagi menggantikan minyak zaitun,ianya dapat menambah kelazatan makanan dan menjaga tahap kolestrol dalam makanan
Bisa rekomendasi dimana beli minyak biji anggur yang murah?
ReplyDelete