my adorable friends

ويقول المثقفون


Lihatlah di sekeliling kamu dan teguhkan pendirianmu, sepanjang hidup dan usiamu jangan mudah berputus harapan, senyum yang kau berikan dan air mata yang kau titiskan, simpan…jadikan tauladan, segala yang kau pandang dan dengar, simpan…buat pedoman


Makna Kebahagiaan..
Kebahagiaan itu diibaratkan seperti sebatang pohon yang rendang, tempat tumbuhnya adalah jiwa dan perasaan kemanusiaan, ketakwaan kepada Allah adalah merupakan air, udara dan cahaya yang membantu pertumbuhannya
Yusuf al-Qardawi


anda juga ingin mengetahui yang lain?

Related Posts with Thumbnails

Thursday, September 3, 2009

antara rekaan thumdrive terkini































































































taman yang tak berapa nak indah





























inilah taman depan rumah saya yang tak berapa nak indah..tapi bersyukur
walaupun tak berapa nak tahu nama2 pokok ni tapi saya sayang dan jaga dengan baik

windows 7

assalamualaikum selamat pagi
wah gembira pg ni dengar windows 7 dah kuar
nanti la saya explore dulu nnt kita share ok

Wednesday, September 2, 2009

Vista Ultimate themes yang coolll...

Assalamualaikum dan salam manis

continue sikit tentang mana yang kebest an Win XP atau Vista, sebenarnya itu semua terpulang pada individu, ada sesetengah individu tu tak suka nak tukar2 OS sebab dah biasa ngan OS yang digunakan atau takut tak faham dengan OS yang baru.
Ada pula yang suka dengan benda benda yang baru atau Up to date ler kononnya. Tapi bagi saya sekali lagi saya suka pada Vista, (tak ler baru Win7 pun nak kluar dah) sebab saya suka membuat kajian. Banyak juga versi Vista ni saya dah cuba seperti Home, Business , Ultimate dan Black edition (SP1, SP2). Tak banyak yang menarik pada versi Home, themes atau wallpaper serupa dengan Win Xp cuma dicantikan lagi, Untuk versi business pula memang dikhaskan kepada Business man sebab game pun tak de, tapi itu semua boleh didapati dengan meng Update software anda. Tapi bagi yang guna cetak (pirate) dinasihatkan berhati hati semasa Update nanti ........ Ok lah, ni saya tengah tunggu Win7 ada kat pasaran dan mungkin saya akan uji juga apa yang best kat Win7 tu..
tunggu....

Window XP atau window Vista?

assalamualaikum dan salam manis

Win XP atau VISTA??
Dalam posting kali ni pun masih dalam topik IT, bukan apa kan..
story tentang gadget2 IT ni best lgpun ilmu yang ada di kongsi bersama

Kali ini berkaitan dengan OS window XP atau Vista, (window 7 belum test lagi). Kalau ikut pada popular, window XP adalah yang paling popular pernah dilancarkan oleh Microsoft corp dibandingkan dengan Vista. Kalau di lihat pada segi penampilan sekilas pandangan, Vista telah menampilkan kecantikan dan kecanggihanya melalui desktop dan user interfacenya (aero glass atau dreamscene video wallpaper) yang mana LINUX telah memulakan dulu. Kelebihan window XP pula kalau mengikut pada pandangan saya, win XP ni MESRA PENGGUNA (User Friendly) tak banyak songeh, boleh support banyak software. Tak macam Vista, masa memula guna rasa macam pelik je, tak support banyak software.
ok ini kelebihan dan kelemahanya

Kelebihan win XP : mesra pengguna, support all software, RAM ringan.
Kelemahan win XP : Masih menggunakan DirectX 9, antara muka desktop tak cun dan boring (sebab dah lama pakai kot)

Kelebihan Vista : desktop yang cun giler, class, tiptop, ada Game baru hihihii, ada parental control (18 sx xleh on), DirectX10.

Kelemahan Vista : Tak mesra pengguna ( memula susah nak guna ) Software sikit, tangkap RAM (RAM jadi berat, paling kurang kene guna 3gb baru lancar) banyak Bug.

Tapi bagi saya saya suka dengan Windows VISTA Ultimate Black
rasa cam canggih sikit



bagaimana dengan pc anda?apa kah pilihan anda?