Pages

Monday, September 6, 2010

biskut makmur

biskut makmur
Bahan Doh/Kulit
300 gm tepung gandum
50 gm gula halus
minyak sapi (ikut lembut boleh kepal)

Bahan Inti
150 gm kacang tanah jenis besar di mesin halus
60 gm gula halus

Gula icing untuk salut kuih

method

Gaulkan semua bahan goh sehingga lembut dan boleh dibentukkan

bahan inti
gaul rata kacang dan gula icing (resepi asal kak hanieliza di kisar)

Ambil doh dan leperkan.

Masukkan inti yg telah dibulat bentuk bujur sebesar biji buah kurma. Bentukkan bujur.

sepit doh seperti bentuk daun

Bakar dalam suhu 180'C selama 20

Sejukkan baru golekkan dalam gula icing. 

resepi biskut ni  miko ambil dari blog kak hanieliza,biskut ni memang sedap..

No comments:

Post a Comment