Mustard adalah bumbu yang terbuat dari biji dari tanaman mustard berwarna putih atau kuning
Mustard mempunyai rasa pedas, aroma tajam, seperti benih pencampuran tanah dengan cecair sejuk menyebabkan pelepasan enzim myrosinase
mustard selalunya di makan bersama dagingdi buat sos salad, mustard juga tambahan popular untuk sandwic , hamburger , dan hot dog
selain mustard digunakan dalam masakan dari India , yang Mediterranean , di Caribbean , Eropah Utara , di Amerika Balkan , Asia , Amerika Utara , dan Afrika menjadikannya salah satu yang paling popular dan banyak digunakan rempah-rempah dan bumbu-bumbu di dunia.
Mustard mempunyai rasa pedas, aroma tajam, seperti benih pencampuran tanah dengan cecair sejuk menyebabkan pelepasan enzim myrosinase
mustard selalunya di makan bersama dagingdi buat sos salad, mustard juga tambahan popular untuk sandwic , hamburger , dan hot dog
selain mustard digunakan dalam masakan dari India , yang Mediterranean , di Caribbean , Eropah Utara , di Amerika Balkan , Asia , Amerika Utara , dan Afrika menjadikannya salah satu yang paling popular dan banyak digunakan rempah-rempah dan bumbu-bumbu di dunia.
Penggunaan awal mustard sebagai bumbu di Inggeris adalah dalam bentuk mustard biji ia
mustard Kuning adalah mustard yang paling umum digunakan di Amerika Syarikat dan Kanada , di mana kadang-kadang disebut sebagai moster Ini adalah sangat ringan mustard berwarna kuning cerah dengan dimasukkannya kunyit
penggunaanya pada sandwic, mustard kuning adalah bahan utama dalam banyak salad kentang , sos barbeku dan sos salad .
manakala mustard sweet terdiri daripada
mustard madu mustard gula merah ,pir berduri mustard madu, mustard maple,mustard bijan di campur halia,
gizi yang terdapat di dalam mustard adalah 5 kalori untuk 1 sudu teh
No comments:
Post a Comment